Loading...

NESCAFÉ® Dolce Gusto®

S aplikací NESCAFÉ® Dolce Gusto® jednoduše naskenujte kód, zjistěte stav vašeho účtu a vybírejte skvělé odměny.

NESCAFÉ® Dolce Gusto®

S aplikací NESCAFÉ® Dolce Gusto® jednoduše naskenujte kód, zjistěte stav vašeho účtu a vybírejte skvělé odměny.

Recept na čokoládovo-kávové lanýže

Tento recept na čokoládovo-kávové lanýže, které jsou stejně dekadentní jako lahodné, vám představí nečekaně kreativní způsob, jak použít kapslovou kávu Espresso Intenso. Hodí se skvěle jako dárek, ale i jako malá odměna pro vás samotné. Zkuste si je připravit ještě dnes!

Co jsou to čokoládovo-kávové lanýže?

Možná vás to překvapí, ale čokoládové lanýže se jmenují podle stejnojmenných hub, protože jsou jim tvarem nápadně podobné! Lanýže se také obvykle obalují v oříšcích, aby měly podobnou hrudkovitou strukturu jako houby. Naše čokoládovo-kávové lanýže jsou variací na klasické lahodné čokoládové lanýže – jsou totiž vyrobeny z naší ikonické kávy.

Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: jednoduché
Počet porcí: 5 porcí

Suroviny

  • 1 kapsle Espresso Intenso
  • 40 ml smetany
  • 65 g mléčné čokolády
  • 5 g másla
  • 10 g (lžička) tmavého kakového prášku na zdobení
  • Volitelné: rozdrcené ořechy nebo kakaový prášek

Potřebné vybavení

  • hrnec
  • mísa
  • Kapslový kávovar Dolce Gusto
Print Email Facebook

Použité kapsle

Espresso Intenso PodEspresso Intenso Pod

Každá porce obsahuje zhruba

Každá porce obsahuje zhrubaKaždá porce obsahuje zhruba

z referenční hodnoty příjmu pro dospělého člověka*

*Referenční hodnota příjmu pro dospělého člověka (8400kJ/2000kcal)
Recept obsahuje volitelné suroviny

Postup přípravy čokoládovo-kávových lanýžů

Příprava čokoládovo-kávových lanýžů může vypadat složitě, ale ve skutečnosti je překvapivě jednoduchá! Při přípravě této lahodné pochoutky postupujte podle kroků uvedených níže:

  1. Připravte si jednu dávku Espresso Intensa a dejte ho na chvíli stranou.

  2. Smetanu vlijte do hrnce a na středním ohni ji přiveďte k varu.
    Čokoládu rozlámejte na drobné kostičky, položte je do misky a přelijte přes ně horkou smetanu. Nechte 30 sekund odležet a poté míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.*

  3. Přidejte kávu a promíchejte.

  4. Přidejte máslo.

  5. Míchejte směs dál, dokud se všechny složky nespojí.

  6. Dejte směs na čtyři až pět hodin do lednice.

  7. Vyjměte směs z lednice, naberte z ní množství směsi o velikosti vlašského ořechu a zpracujte ji rukama do tvaru kuličky. Snažte se směs vytvarovat, jak nejrychleji můžete, aby se vám při tom čokoláda neroztekla.

  8. Nakonec vyválejte kuličku v rozdrcených oříšcích, kakaovém prášku nebo jakémkoliv zdobení, které máte v oblibě.

Poznámka: *Pokud se čokoláda celá nerozpustí, vložte směs do velkého mělkého hrnce s vodou a ohřívejte ho několik minut na mírném ohni. Míchejte. Poté pokračujte od kroku č. 4.

Při skladování v ledničce vydrží 10 dní nebo do data spotřeby smetany.


Mohlo by vám také chutnat

Nahrávám...